F1 Nieuws

meer nieuws op F1news.nl
program
nu.nl

NU+ | Terugblik: 'Pérez kon weten dat Verstappen voor snelste ronde zou gaan'

Max Verstappen moest zondag in Jeddah de overwinning laten aan zijn teamgenoot Sergio Pérez. Coureur Ho-Pin Tung blikt terug op de Grand Prix van Saoedi-Arabië.
program
nu.nl

Ploeterend McLaren grijpt in en zet technisch directeur Key aan de kant

Technisch directeur James Key vertrekt per direct bij McLaren. Het Britse Formule 1-team heeft na de matige resultaten besloten de technische leiding grondig te reorganiseren. De onlangs bij Ferrari vertrokken David Sanchez moet een belangrijke rol krijgen bij de ontwikkeling van de auto.
program
nu.nl

Antwoord op jullie vragen: 'DRS is doorgeslagen met te veel zones'

Jullie stelden ons een hoop goede vragen over de Grand Prix van Saoedi-Arabië en de Formule 1 als geheel. We hebben de beste en meestgestelde vragen aan onze Formule 1-verslaggever Joost Nederpelt voorgelegd en dit zijn de antwoorden.
program
nu.nl

Red Bull laat Verstappen en Pérez vrijuit racen: 'Als ze het maar netjes houden'

Christian Horner roemde zondag na de Grand Prix van Saoedi-Arabië het optreden van zowel winnaar Sergio Pérez als nummer twee Max Verstappen. De Red Bull Racing-teambaas maakte ook duidelijk dat zijn coureurs de vrijheid hebben om elkaar in te halen.
program
nu.nl

NU+ | Verstappen en Pérez weten al dat ze alleen elkaar hoeven te verslaan

Met twee races op twee totaal verschillende circuits tekent zich een duidelijk beeld af. Red Bull heeft een dominante auto, waar de concurrentie weinig tegenin kan brengen. Max Verstappen en Sergio Pérez weten dat ze alleen elkaar hoeven te verslaan voor de winst. De eerste schermutselingen begonnen zondag in Saoedi-Arabië.
program
nu.nl

Podcast De Boordradio | 'Verstappen mag elke race wel als vijftiende starten'

Max Verstappen kleurde de Grand Prix van Saoedi-Arabië door vanaf plaats vijftien naar een podiumplek te rijden. De races zouden een stuk spannender zijn als dit elk weekend het geval is, zeggen NU.nl-verslaggevers Joost Nederpelt, Patrick Moeke en Bas Scharwachter.
program
nu.nl

NU+ | Verstappen ontevreden na tweede plaats Jeddah: 'Alles moet perfect zijn'

Ondanks een indrukwekkende inhaalrace kijkt Max Verstappen met een ontevreden gevoel terug op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander baalde ervan dat Red Bull geen vlekkeloos weekend neer wist te zetten.
program
nu.nl

Aston Martin met succes in beroep: Alonso heeft derde plaats in Jeddah terug

Fernando Alonso behoudt toch zijn derde plaats voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Spanjaard kreeg na de podiumceremonie een tijdstraf van tien seconden omdat zijn monteurs zijn auto aanraakten terwijl hij een eerdere penalty incasseerde. Ruim drie uur na de race werd de beslissing van de stewards herroepen, waardoor Alonso alsnog derde werd.
program
nu.nl

De Vries kritisch op zichzelf: 'Was in sommige fases nog niet goed genoeg'

Nyck de Vries eindigde zondag in Jeddah net als bij zijn eerste race in Bahrein op de veertiende plek. De Nederlander was redelijk tevreden, maar zag nog genoeg verbeterpunten.
program
nu.nl

FIA gaat opnieuw naar regels kijken na rel rond Alonso in Saoedi-Arabië

Autosportfederatie FIA gaat opnieuw naar de regels voor monteurs rond pitstops kijken. Dit naar aanleiding van de rel rond Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië afgelopen zondag.
program
nu.nl

Video | Verstappen negeerde team voor extra WK-punt: 'Groot verschil met Pérez'

Max Verstappen reed in de laatste ronde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië de snelste tijd en blijft daardoor aan de leiding in het kampioenschap. Het is volgens NU.nl-verslaggever Joost Nederpelt typerend voor de wereldkampioen die Verstappen is.
program
nu.nl

Verstappen kampte opnieuw met problemen: 'Besloot geen risico te nemen'

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander moest zondag de zege aan teamgenoot Sergio Pérez laten, maar kon daar niet teleurgesteld over zijn omdat hij als vijftiende was gestart.
program
nu.nl

Wat wil jij weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië?

Wat wil jij weten over de gebeurtenissen tijdens de race in Jeddah of de Formule 1 in het algemeen? Stel een vraag via onderstaand formulier en dan beantwoorden wij de beste en meestgestelde vragen in een nieuw artikel.
program
nu.nl

Verstappen moet alleen teammaat Pérez voorlaten na inhaalrace in Saoedi-Arabië

Max Verstappen is zondag na een fraaie inhaalrace als tweede gefinisht in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Sergio Pérez hield zijn opstomende Red Bull-teamgenoot in het tweede gedeelte van de race af en pakte zijn eerste zege van het seizoen. Fernando Alonso finishte als derde. Nyck de Vries werd veertiende.
program
program
nu.nl

Hamilton blijft worstelen in tegenvallende Mercedes: 'Het is ellendig'

Lewis Hamilton is aangeslagen na de voor hem tegenvallende kwalificatie in Saoedi-Arabië. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op een teleurstellende achtste plaats en denkt niet dat het zondag in de race veel beter zal gaan in zijn Mercedes.
program
nu.nl

Vooruitblik GP Jeddah: Verstappen kan bij inhaalrace vertrouwen op topsnelheid

Werk aan de winkel voor Max Verstappen. Zondag begint hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf de vijftiende plaats. Vorig seizoen liet hij zien dat hij vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke positie toch kan winnen. Het wapen waarmee de regerend wereldkampioen dat bereikte, zit nog altijd in zijn arsenaal.
program
nu.nl

Horner ziet ondanks mislukte kwalificatie genoeg kansen voor Verstappen

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was zaterdag onder de indruk van Max Verstappen ondanks zijn korte optreden in de kwalificatie. Verstappen viel uit met een kapotte aandrijfas en begint daardoor zondag vanaf de vijftiende plek aan de race in Jeddah.
program
nu.nl

NU+ | 'Bijzonder aardige' Alonso lijkt met Aston Martin eindelijk goed te kiezen

Na jaren van aanmodderen in de marge is Fernando Alonso terug aan de top van de Formule 1. De 41-jarige Spanjaard werd in zijn loopbaan vaak bekritiseerd om de verkeerde keuzes die hij maakte, maar lijkt met Aston Martin juist in de roos te hebben geschoten. Een verhaal over hoe Alonso terugkeerde aan de top.
program
nu.nl

Alonso wil realistisch blijven: 'Red Bull verslaan is niet ons doel'

Fernando Alonso reisde vol twijfels af naar Jeddah, en wilde graag weten of zijn Aston Martin ook daar goed zou presteren. Dat bleek het geval. Toch verwacht de tweevoudig kampioen dat hij tijdens de race van zondag vooral naar achteren moet kijken.
program
nu.nl

Ontevredenheid overheerst bij Leclerc: 'Gat met Red Bull is te groot'

Ondanks een tweede tijd voor Charles Leclerc zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, overheerst de ontevredenheid bij de Ferrari-coureur. Hij baalt vooral van de grote voorsprong die het Red Bull-team van Max Verstappen ook in Jeddah toonde.
program
nu.nl

De Vries kampte met lege batterij: 'Maar dat wil ik niet als excuus gebruiken'

Voor Nyck de Vries liep ook zijn tweede kwalificatie van het Formule 1-seizoen uit op een deceptie. Alleen de uitgevallen Lando Norris en Logan Sargeant waren zaterdag langzamer dan de Nederlander. Na afloop vertelde De Vries dat hij kampte met een lege batterij.
program
nu.nl

Pérez focust op zege in Jeddah: 'Ga niet racen met Max in mijn hoofd'

Met plezier blikte Sergio Pérez terug op de ronde in Jeddah die hem zaterdag zijn tweede poleposition opleverde. De Red Bull-coureur was na problemen in de kwalificatie bij teamgenoot Max Verstappen de snelste in Saoedi-Arabië. Zondag wil hij niet achterom kijken.
program
nu.nl

Verstappen maakt zich geen zorgen na motorproblemen: 'Niets is onmogelijk'

Max Verstappen maakt zich geen zorgen na zijn motorproblemen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander stapte in het tweede deel van de kwalificatie uit en start zondag als vijftiende.
program
nu.nl

Verstappen begint als vijftiende aan GP Jeddah na motorprobleem in kwalificatie

Max Verstappen is zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië getroffen door motorproblemen. Teamgenoot Sergio Pérez pakte poleposition, terwijl Verstappen als vijftiende start.
program
nu.nl

Verstappen weer klasse apart in slottraining Jeddah, problemen bij De Vries

Max Verstappen liet er in de slottraining voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië geen twijfel over bestaan wie de gedoodverfde favoriet is voor poleposition en zege. De Nederlander was een klasse apart in Jeddah met een ruime voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez en de verdere concurrentie. Nyck de Vries kwam niet in actie door een motorprobleem.
program
program
nu.nl

Video | Waarom hoogste topsnelheid Ferrari niet altijd snelste ronde bezorgt

Ferrari blonk in Bahrein uit door de hoge topsnelheid, maar toch was Max Verstappen het team alsnog de baas in de kwalificatie. NU.nl-verslaggever Joost Nederpelt legt uit hoe je met een pijlsnelle auto niet altijd de snelste rondjes rijdt.
program
nu.nl

NU+ | Analyse: 'Bahreinse' dominantie niet weggelegd voor Verstappen in Jeddah

Waar Red Bull en Max Verstappen in de openingsrace in Bahrein nog de vloer aanveegden met de concurrentie, zit het in Jeddah zoals verwacht dichter bij elkaar. De grote vraag is of Ferrari alle kaarten al op tafel heeft gelegd.
program
nu.nl

Verstappen blijft Alonso voor in tweede training Jeddah, De Vries zeventiende

Max Verstappen heeft zijn goede voorbereiding op de Grand Prix van Saoedi-Arabië doorgezet met de snelste tijd in de tweede vrije training. Alleen Fernando Alonso in de Aston Martin en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez bleven in de buurt van de regerend wereldkampioen. Nyck de Vries werd zeventiende.